Objectius

Vincular els coneixements i les disciplines

Ciències, llengua, matemàtiques, geografia, dibuix... els mòduls d’activitats Fempasseres.info s’han concebut com un aproximació transversal dels temes tractats.
El procés d’investigació, que hi és molt present, s’utilitza per tractar totes aquestes disciplines, alhora que els alumnes reforcen el control de la llengua, tant oral com escrita. Exemples:

Viure amb el sol

Sessió: Per què existeixen colors de pell diferents?
Matèries: ciències, geografia, educació en la salut i ciutadania

L’adaptació de les espècies al seu entorn s’estudia mitjançant una sessió sobre els orígens dels diferents colors de pell i com es distribueixen al món. Aquest estudi científic, sense prejudicis ni discriminació, introdueix nous diàlegs i contribueix a la lluita contra el racisme.

Viure amb el sol

Seqüència: Sol i ombres
Matèries: ciències, geometria, educació en la salut

Aquí s’estudien algunes propietats de la llum i les ombres, el desplaçament aparent del sol, la variació del risc de cremades en funció de la mida de les ombres.

Mengem i movem-nos per la salut

Sessió: Cadascú té els seus gustos
Matèries: ciències, educació en la salut, llengua, educació en mitjans de comunicació

A través de la publicitat de productes alimentaris, els alumnes estudien la influència de la publicitat en els seus comportaments alimentaris i descobreixen l’interès d’una alimentació equilibrada.

Els mòduls d’activitats Fempasseres.info també poden relacionar-se els uns amb els altres, cosa que permet abordar de manera molt global l’educació en el desenvolupament sostenible.

Conrear un hort al jardí de l’escola, ampliació “natural” del mòdul Reduïm residus, nodrim la Terra, es pot considerar un punt de partida per recalcar la importància de la fruita i la verdura en l’alimentació, tema essencial de Mengem i movem-nos per la salut.

Recordar als alumnes la importància de la vitamina D en el mòdul Viure amb el sol és l’ocasió de recordar de manera més general la importància d’una alimentació variada, tractada amb més detall a Mengem i movem-nos per la salut.